GvK logo

Beste klimaatgrootouder,

Het rapport ‘Unfair Share’ (Ongelijk aandeel) laat zien hoe de grootste vervuilende landen zwaar tekortschieten in zowel de klimaat- als de humanitaire financiering die de Oost-Afrikaanse landen nodig hebben om te herstellen van de rampzalige gevolgen van de klimaatcrisis die vooral door het rijke Noorden is veroorzaakt. Bij al dat onrecht blijft Afrika echter niet meer bij de pakken zitten. Eerder deze maand kwamen de leiders van verschillende Afrikaanse landen in Kenia samen voor een driedaagse klimaattop. Hoewel Afrika de meest extreme gevolgen van de klimaatopwarming ondergaat, heeft het naast de enorme uitdagingen ook een enorm potentieel aan hernieuwbare energie; tegen 2030 wil Afrika zes keer meer hernieuwbare energie opwekken. Nog belangrijker is dat de Afrikaanse landen op de conferentie een vuist maakten en de wereld vertelden welke hun eisen zullen zijn op de klimaatconferentie die in december in Dubai zal plaatsvinden.

In onze reeks videoportretten laten we deze keer Liesbet Croughs aan het woord, één van de drijvende krachten van GvK-Limburg en GvK-nationaal. En eveneens een gedreven fotografe die je op elke actie met haar camera op en neer ziet rennen. Ooit schreef een kleindochter in aanloop naar een klimaatbetoging op een bord ‘Ik wil ook kleinkinderen’. Dat heeft Liesbet naar de keel gegrepen en blijft haar inspireren.

Nationale actieweek ‘Halen we het nog?’Onder het motto Alles te verliezen, behalve tijd organiseren de Grootouders hun jaarlijkse actieweek. Daarmee wijzen ze onze overheden op hun verdomde plicht in de klimaatconferenties afdoende maatregelen af te spreken om de klimaatcrisis te bedwingen. Dit jaar loopt de actieweek Halen we het nog van maandag 18 tot zaterdag 23 september in alle provinciehoofdsteden en in Brussel.
Lees meer over het rijkgevulde programma.

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

newsletter_hdr_agenda

newsletter_hdr_acties

newsletter_hdr_regionaal

newsletter_hdr_partners

newsletter_hdr_klimaatnieuws

newsletter_hdr_tenslotte

vzw Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2650 Mortsel
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement