Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Koffie branden met zonne-energie - webinar met Gert Linthout - 11 sept.

Koffie branden kost veel energie. De grote koffiebranderijen gebruiken daarvoor fossiele brandstof en dit komt neer op een flinke uitstoot van broeikasgassen. 1 kg koffiebonen roosteren zorgt voor een uitstoot van 16 à 18kg CO2. Wereldwijd stoten de koffiebranders ettelijke miljoenen ton C02 uit. Kan het anders? Kun je koffie branden met minder energie? Kan het met zonne-energie?

De initiatiefnemers van Ray-Jules gingen op zoek. Ze ontwikkelden de eerste koffie geroosterd met zonne-energie. Die nieuwe technologie ontwikkelden ze zelf, met als doel om koffiedrinkers én sectorgenoten bewust te maken, en zo de koffiesector eerlijk en CO2-vrij te maken.
We vinden het prima dat ook bedrijven zoeken naar middelen om hun uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Gert Lindhout stapte in 2019 mee in Ray & Jules, Hij wil ons vertellen over hun zoektocht.
Gert is bio-ingenieur, met ervaring in productie, logistiek en marketing. Hij richtte in 2017 samen met zijn vrouw Jona Mic Mac Minuscule op, hippe, tweedehands geboortelijsten. Met als doel om jonge ouders en grootouders bewust te maken van hergebruik en klimaat op het moment van geboorte dit belangrijke moment in hun leven.

Webinar met Gert op maandag 11 september: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 10 september de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig geïnteresseerden uit je netwerk.

Deze webinar vind je achteraf op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Alle vorige webinars krijgen daar een tweede leven. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

25 september - GvK-webinar: Warmtenetten: een zegen voor het klimaat?
Arnold Van Hove, medeoprichter van burgercoöperatie ZuidtrAnt, vertelt ons welke mogelijkheden warmtenetten bieden om onze energieafhankelijkheid af te bouwen en de uitstoot van broeikasgassen te beperken.
Meer info en aanmelden voor dit GvK-webinar

 

Stuur deze brief door naar mogelijke geïnteresseerden. En... word lid van GvK.
Door lid te worden maak je onze werking die niet gesubsidieerd is mogelijk.
Als je voor het eerst lid wordt voor minstens 25 €, krijg je als welkomstgeschenk een boek naar keuze:

ABC van het klimaat, verhalen over de klimaatcrisis én mensen, bedrijven en overheden steken de handen uit de mouwen. Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Vernietiging en Herstel van waardevolle ecosystemen
Oeroude ecosystemen in Brazilië worden aangevallen, volkeren verjaagd, vermoord of vergiftigd. Dit alles vanwege de lucratieve monocultuur van soja richting Europa en China. Door GvK-ambassadeur Luc Vankrunkelsven.
Een wereld vol verdoken slavernij, eveneens van ambassadeur Luc Vankrunkelsven


Voor 10 € ben je lid zonder boek.

 
Hier kan je lid worden en eventueel een boek bestellen

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online