Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen

In deze flash:

10 september:  Iedereen advocaat voor het klimaat in Turnhout

18 tot 23 september: actieweek 'Halen we het nog? Alles te verliezen, behalve tijd!'

25 oktober : ledensamenkomst en boekvoorstelling de 'Tijd dringt' in Herentals

20 tot 24 november: MOOOV het schooljaar rond  - oproep voor vrijwilligers om een nabespreking te begeleiden voor schoolklassen.

Beste lezers,
 
Deze vakantiemaanden staan nu al geboekstaafd als de maanden waarin er niet meer te ontkomen is aan de klimaatontwrichting. Hittegolven, bosbranden, watersnood, opgewarmde oceanen; er ging geen dag voorbij zonder een nieuw alarmerend bericht.
 
De berichtgeving hierover heeft een opmerkelijk neveneffect. Moedeloosheid.
Heel wat mensen reageren gelaten - "er is toch niets aan te doen", "dit is te groot voor mij, ik kan het niet meer hebben".
 
Een begrijpelijke reactie, maar het brengt een oplossing niet meteen dichterbij.
 
En er is een alternatief; laat je stem horen, zoek medestanders op om samen druk uit te oefenen op het beleid.
 
We hebben  alvast enkele suggesties.

 

10 september: Iedereen advocaat voor het klimaat. Een initiatief van 'klimaatzaak'. Overal in België verzamelen mensen zich om hun steun te betuigen aan de klimaatzaak. In Turnhout gaat de korte en ludieke actie door van 10u tot 11u op het Fanny Aubergéplein (Niefhout). Je kan dit plein bereiken via de Diksmuidestraat en Bareelstraat. Aan deelnemers wordt gevraagd om gekleed te zijn in zwart met witte, eventueel zelf gemaakte advocatenbef.
 
In de week van 18 tot 23 september zoeken we met de Grootouders voor het klimaat tekenen van hoop in de klimaatcrisis. De actie 'Halen we het nog?' gaat elke dag door in een andere provincie. Elke dag een boeiend programma.
 
25 oktober, 19u, zaal ’t Hof, Herentals: boekvoorstelling ‘De tijd dringt’. Dit boek is een nieuwe uitgave van Grootouders voor het klimaat. In 69 brieven schrijven actieve grootouders over hun bekommernis, hun angst en hun hoop. Deze (gratis) boekvoorstelling is een gevarieerd programma met interviews, lezingen en muziek.
 
20 tot 24 november: MOOOV het schooljaar rond.
MOOOV heeft aan de Grootouders voor het klimaat Kempen gevraagd om mee te werken aan dit project.  De Kempense scholen, van kleuterklas tot middelbaar onderwijs, kunnen inschrijven tijdens die week in november voor een film. Daarmee kunnen ze in de klas aan de slag. Na de film biedt MOOOV in samenwerking met GvK Kempen een nabespreking aan.
Wij zoeken mensen die hieraan willen meewerken! 
Heb je interesse? klik dan hier en vul je gegevens in. Wij contacteren je zo snel mogelijk met meer uitleg.   We voorzien in oktober/begin november ook een korte online opleiding in 'hoe een filmnabespreking leiden'. Je krijgt vooraf ook een volledige preview van de film nabespreking die je zal begeleiden. 

Grootouders voor het klimaat
Koekoekstraat 5, 2460 Kasterlee
Privcacyverklaring

Uitschrijven   |   Pas je inschrijving aan/uitschrijven   |   Bekijk online
Few words summary View online