Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Grote Grootouders Picknick 25/08/2023

Een succes voor de klimaatbeweging: de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning voor de nieuwe plastiekfabriek van INEOS vernietigd. Katrin Van den Troost die dit dossier al jaren volgt voor Climaxi licht dit toe op onze Picknick.

 

We gaan ook zingen op onze Picknick of minstens doen alsof. Guido Luyckx heeft ons Handvest in RAPvorm gegoten en al een geluidsopname gemaakt. Hier te beluisteren. Breng je witte hesje mee. (Je kan het ook ter plaatse aanschaffen.) We worden gefilmd en die film kunnen we dan op onze website en sociale media plaatsen. We gaan die Rap ook zingen op de komende klimaatmars op zondag 3 december.

 

Dirk Draulans beluisteren over de band tussen natuur en klimaat, over de Europese Natuurherstelwet en de toepassing in Vlaanderen? Ook dat kan op de GvK Picknick, want de gedreven Knack-journalist is hoofdspreker.

Iedereen is welkom op de Groote Grootouders-picknick op vrijdag 25 augustus in Mortsel vanaf 11 tot 17 uur. Je kunt er bijpraten, elkaar inspireren en toekomstplannen maken. Die plannen zijn hard nodig want de klimaatcrisis wordt alsmaar dringender en alsmaar heter.
Achtergrondmuziek en een kort podiumoptreden krijgen we van De Houtkopers. Het ‘hout’ slaat op de gitaar, en het ‘koper’ op de trompet. Mark Van Eygen speelt gitaar, mandoline en tin whistle.Dirk Van der Roost trompet, mondharmonica en cajon.

Robin Rowley treedt rond 15u op met zijn gitaar. Hij is een voormalige Britse professor in sociologie die al jaren in Lint woont, “Op een dag besloot ik mijn leven over een andere boeg te gooien en Europa in te trekken als straatmuzikant.”

We kondigen een aantal acties aan voor het nieuwe werkjaar.

Het is een picknick in de overdekte Bar Brial in Fort 4 in Mortsel. Je brengt je eigen maaltijd mee (maar je kunt ook spijs en drank vinden in Bar Brial). We zorgen voor tafels en stoelen. Hier zie je de vorige picknick.

Op de website vind je meer details o.a. over de bereikbaarheid en daar schrijf je in.

Het nieuwe werkjaar begint met tal van klimaatactiviteiten zoals op 10 september Iedereen klimaatadvocaat.

Zijn we daar met onze hesjes en spandoeken? Heb je onze flyers en folders in voorraad? Op de picknick kan je ze meenemen. Het is handig als je onze materiaalmeester daarover een seintje geeft: Leo Moons Leo.Moons@proximus.be 0475 24 16 46. En breng een rugzak of een boodschappenwagen mee.

 

Stuur deze brief door naar mogelijke geïnteresseerden. En... word lid van GvK.

 

Door lid te worden maak je onze werking die niet gesubsidieerd is mogelijk.
Als je voor het eerst lid wordt voor minstens 25 €, krijg je als welkomstgeschenk een boek naar keuze:

ABC van het klimaat, verhalen over de klimaatcrisis én mensen, bedrijven en overheden steken de handen uit de mouwen. Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Vernietiging en Herstel van waardevolle ecosystemen
Oeroude ecosystemen in Brazilië worden aangevallen, volkeren verjaagd, vermoord of vergiftigd. Dit alles vanwege de lucratieve monocultuur van soja richting Europa en China. GvK-ambassadeur Luc Vankrunkelsven.
Een wereld vol verdoken slavernij, eveneens van ambassadeur Luc Vankrunkelsven


Voor 10 € ben je lid zonder boek.

 
Hier kan je lid worden en eventueel een boek bestellen

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online